projektno vodenje v praksi

Multi projektno okolje

22. marec 2018 - Ljubljana, Radisson Blu Plaza Hotel

 

Primer iz prakse - Spoj projektnega in produktnega vodenja Skupine Iskratel na strateškem in operativnem nivoju

V prispevku bomo pogledali, kako smo v Skupini Iskratel v lanskem letu zastavili prenovo projektne pisarne in z njo povezanih področij upravljanja, kot sta strateški odbor in produktno vodenje.

Multi-projektno okolje je v Skupini Iskratel izredno zahtevno zaradi več različnih produktnih vertikal, ki prinašajo s seboj različne zahteve strank, različne vrste projektov, ki zahtevajo tudi različne projektne pristope, tako klasične, kot tudi razvojne z agilnimi metodologijami; poleg tega pa se projekti izvajajo v več državah Evrope, Rusije in Azije. V predstavitvi bomo zato prikazali, kako smo raznolikost metodologij reševali v naših navodilih za izvajanje projektov. Predstavili bomo tudi enega bolj zahtevnih projektov, kot primer dobre prakse izvedbe projekta in koordinacije z zunanjimi timi.

Na koncu pa se bomo dotaknili še izzivov, kot so:

 • prepletanje produktnega razvoja in projektnega vodenja, ko trg oziroma stranke narekujejo projekt na področjih, kjer produktno vodenje še ni v fazi izdelanega produkta;
 • multi-kultura, tako klasična mednarodna, kot tudi notranja z vidika različne sprejetosti nove vloge projektne pisarne;
 • programska podpora multi - projektnemu okolju.

Verjetno pa ne bo manjkalo tudi vaših vprašanj.

  Borut Jarc, vodja PMO, Skupina Iskratel   11:15 - 12:00

borut jarc

 • 24 let izkušenj na področju upravljanja in vodenja različnih projektov – predvsem iz TK branže.
 • 1993 se je zaposlil v Iskratel, d.o.o. v področju Servis in inženiring - vodenje projektov, montaža, preizkus, testiranja, certifikacija in predaja v obratovanje telekomunikacijskih sistemov proizvajalca Siemens na področju Slovenije in ex-YU regije ter Češke republike. Najpomembnejša projekta: postavitev TK sistema, transportnega omrežja in 54 oddaljenih lokacij v mestu Liberec z okolico, Češka republika, Nadgradnja celotnega sistema EWSD (V4.2 – V7.1) v omrežju TK Slovenije.
 • 1998 prevzel vodenje servisne podpore za Siemens sisteme. Najpomembnejši projekti, ki jih je vodil: Sprememba signalnih točk in postavitev novega signalizacijskega omrežja No7 Telekoma Slovenije, Uvedba novega oštevilčenja v omrežju Telekoma Slovenije, Uvedba Remedy HelpDesk orodja v servisno mrežo podjetja Iskratel, Nadgradnja telekomunikacijskega omrežja tranzitnega in mednarodnega nivoja Telekoma Slovenije (V7.1 – V11)
 • 2001 prevzel vodenje tehnične podpore za vse Iskratelove kupce. Odgovoren za prodajo in zagotavljanje vseh vrst tehničnih in svetovalnih storitev za TDM sisteme SI2000 in EWSD ter izpolnjevanje obveznosti SLA pogodb za omrežje Telekoma Slovenije ter organizacija in širitev servisne mreže podjetja Iskratel doma in v tujini. Najpomembnejši projekti: Nadgradnja telekomunikacijskega omrežja tranzitnega in mednarodnega nivoja Telekoma Slovenije (V11 – V14A), Nadgradnja celotnega telekomunikacijskega omrežja Telekoma Slovenije (V11, V14A – V15), Nadgradnja EWSD sistema Telekoma Češke Republike za radi uvedbe enotnega oštevilčenja.
 • 2003 postal vodja profitnega centra. Vodenje, razvijanje in prodaja tehnične podpore in storitev za vse kupce in trge Iskratela doma in v tujini, širitev servisne mreže podjetja Iskratel.
 • 2005 postal Direktor funkcijskega področja Integracije in storitve. Upravljanje funkcijskega področja in upravljanje in koordinacija ter razvijanje celotne servisne mreže in centrov Iskratela (Slovenija, ex-YU, Poljska, Rusija, Ukrajina, Belorusija, Kazakstan, Uzbekistan, Azerbajdžan) ter prodaja vseh vrst storitev. Postavitev in implementacija strategije in politike podjetja na področju storitev in rešitev za kupce. Najpomembnejši projekt: Uvedba SAP CRM v prodajno področje.
 • 2009 postal Član Uprave - direktor izvedbe poslov (Chief Operations Officier). Odgovornosti: strategija in organizacija podjetja, poslovni plan podjetja, realizacija –storitev in integracije v Skupini Iskratel Group, informatika in procesi v Skupini Iskratel, logistika in proizvodnja v Skupini Iskratel, kvaliteta (Quality Management) v Skupini Iskratel. Najpomembnejša projekta: Roll out SAP CRM v podjetja v tujini, Uvedba SAP ERP v logistični in proizvodni proces
 • 2013 postal Vodja projekta »Uvedba digitalnega radijskega sistema GSM-R na slovenskem železniškem omrežju«. Projekt se je zaključil decembra 2017
 • 2017 Vodja projektne pisarne v Skupini Iskratel – upravlja portfelj strateških in kompleksnih komercialnih in internih projektov v Skupini Iskratel (skupaj 27 projektov)

Udeleženci

SODELUJEJO


Iskratel


bluemond


KLIN


control


epicflow logo


IIBA Slovenia


PMI Slovenia logo 210


ZPM logo 210


SDBP logo